Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Uthyrningsföretagen ska granska sig själva | quistbergh.se

Uthyrningsföretagen ska granska sig själva

En version av denna text har tidigare publicerats i: Dagens ETC 1997-10-16. Texten © författaren/författarna. För eftertryck krävs tillstånd från författaren/författarna. Men om du vill skriva ut och läsa artikeln eller ge den till en god vän går det givetvis bra. De är till för att spridas. Om du har frågor, gå till kontakt.
Dokumentadress: [http://www.quistbergh.se/view/6]
Tipsa en vän om denna artikel, klicka här. Skriv ut denna artikel, klicka här.

Personaluthyrning är en bransch i explosionsartad tillväxt. Det är också en bransch med få eller inga rättigheter för de anställda. Därför föreslår en färsk statlig utredning att en speciell nämnd ska försvara den anställdes intressen. Men vid en närmare granskning visar sig nämnden bestå av arbetsgivarna själva.

Text: Fredrik Quistbergh 


Personaluthyrning var länge förbjudet i Sverige. Men efter avregleringen 1992 har lagarna blivit allt mer liberala och idag är Sverige ett av de europeiska länder där det är allra lättast att driva företag med personaluthyrning som affärsidé.
Ett resultat är att branschen vuxit sig allt större. 1996 ökade den med hela 40 procent. Samtidigt har de liberala reglerna öppnat möjligheter för mindre seriösa uthyrningsföretag att utnyttja sina anställda, som är helt beroende av att ständigt vara uthyrda. Väldigt få har någon inkomstgaranti, och det är inte tillåtet att emot a-kassa under perioder utan jobb.

Rapporterna om missbruk och utnyttjande av personal fick till sist regeringen att tillsätta en utredning, och den har just avslutat sitt arbete. Vad utredaren Björn Rosengren föreslår är att en ny nämnd, personaluthyrningsnämnden, tillsätts. Tanken är att den ska godkänna vilka företag som ska få ägna sig åt personaluthyrning och granska företagen så att de inte missbrukar personal eller bryter mot andra regler. Men det är ingen oberoende nämnd Rosengren föreslår. Av de nio ledamöterna i nämnden ska fyra komma från uthyrningsföretagens branschorganisation och SAF, tre ska vara oberoende jurister och bara två ska komma från facket. Dessutom ska den nya nämnden rent praktiskt administreras av personaluthyrningsföretagens branschorganisation, SPUR. Uthyrningsföretagen ska alltså i princip granska sig själva. Det här har fått Sam Danderman, ombudsman för Handelstjänstemannaförbundet att reagera.
–    SPUR står alldeles för nära företagens intressen, sager han.
–     Ska man göra något seriöst och trovärdigt av det här borde det vara någon
    oberoende som ska administrera nämnden.
Intressesammanblandningen yttrar sig även rent fysiskt. SPUR:s kontor ligger på Ynglingagatan 2 i centrala Stockholm. På samma adress ryms SAF:s (Svenska Arbetsgivareföreningen) regionkontor, varifrån SAF:s politiska arbete sker. VD:n för SPUR heter Torbjörn Rindås och är van vid förhandlingar eftersom han tidigare varit företagens representant gentemot fackförbunden. Ändå är det hans organisation som i nämnden ska ta tillvara de anställdas intressen gentemot arbetsgivaren.
Dagens ETC ringde upp Björn Rosengren.
Tror du själv på fullaste allvar att SPUR kommer att ta parti för de anställda mot företagens och branschens intressen?
–    Nej, jag tror att de kommer att ta ansvar för hela verksamheten och där ingår personalen. Inför vi strängare lagstiftning är det så, tyvärr, att arbetsgivaren skiter i den. De jobbar svart hela vägen så att säga. Bättre än så här kan det inte bli om nu riksdagen går med på detta.
Vore det inte bättre att ha en oberoende part som administrerar personaluthyrarnämnden?
–    Vi har valt det här för att staten ska slippa sköta det. Det är ju ändå branschen som fattar besluten. Både facket och arbetsgivarna har köpt det här. Sedan kommer det ju alltid någon och spelar sitt spel. Men bakom lyckta dörrar har alla tagit mig i hand och sagt att det här är okej.

Just nu ligger ärendet hos Arbetsmarknadsdepartementet. Det slutgiltiga beslutet om lagändringar för personaluthyrning väntas till våren.

Fakta: Så går det till när anställda utnyttjas
Uthyrningsföretaget Happyworker hittar Lisa på arbetsförmedlingen. De erbjuder henne en omskolningsplats till telefonist. Happyworker vill för detta ha ett rekryteringsstöd på 50 procent av lönekostnaderna från arbetsförmedlingen. "Javisst", säger arbetsförmedlingen, som blir glada över att få en mindre att hålla reda på i statistiken. "Jiipiiee", säger Lisa som fått ett jobb. Nu gör Lisa upp med Happyworker om lön och utbildning under de första fem dagarna.
När sedan lönekuvertet kommer är det bara hälften av de pengar Lisa väntat sig. "Det måste naturligtvis blivit något fel", tror Lisa, och ställer frågan till sin arbetsgivare. Men det är inte alls något fel. Happyworker menar att hon gick på utbildning under de första 14 dagarna så någon lön kan inte komma på fråga. Lisa undrar hur det kan vara utbildning när hon jobbat på ett företag som är kund till Happyworker. "Eftersom du hade handledning kan det inte bli någon lön", menar Happyworker. "Men det var ju bara några timmar första dagen", fortsatte Lisa. Lisa blev utan lön de första 14 dagarna medan Happyworker genom rekryteringsstödet fick gratis arbetskraft.

Fakta: Uthyrningsföretagen i Sverige
90% är kvinnor. Bara knappt en tredjedel har avtalsenlig lön. Bara Holland och Storbritannien kan mäta sig med Sverige när det gäller liberal lagstiftning för personaluthyrningsföretag. Det är också de två länder där branschen är störst, i Holland anställer dessa företag hela tre procent av arbetskraften.
I Sverige finns det idag endast två bestämmelser. Den anställde får inte hindras att ta ett annat jobb och den som lämnat sin tjänst för plats i ett uthyrningsföretag måste vänta sex månader innan hon eller han får återgå till sin gamla arbetsplats. Det är allt.
9000 personer är anställda av uthyrningsföretag. 90 procent är kvinnor. Bara en tredjedel är fackligt anslutna och när HTF frågade sina medlemmar om deras lönevillkor uppgav endast 29 procent av dem som svarade att de hade garantilön enligt avtal.


> Tipsa en vän


Användarinloggning

quistbergh.se nyhetsbrev