Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Slaget vid Vanadis | quistbergh.se

Slaget vid Vanadis

Ingen går på Långens oskruvIngen går på Långens oskruvEfter veckor av mejlhets var det så äntligen dags. Fredagen den 20 oktober skulle det avgöras vem som, av gamla pingistränare från Tyresö BTK, regerar i spel på minibord. Syrak och Hedin vågade tyvärr inte komma, de skyllde på någon landslagssamling, vilket gjorde att jag i förhandssnacket bar ett extra tungt favoritskap.
Det hela började med en fantastisk middag signerad Lovisa och Kia. Speciellt pastan fick exakt rätt konsistens. Efter det var det dags att sätta upp bordet. Det visade sig att Kia legat i hårdträning de senaste veckorna och hallutrymmet vid Vanadis byggts ut för att passa ultimata minipingisförhållanden. Vi beslutade oss för att börja med en Bordet kommer upp...Bordet kommer upp...uppvärmningsomgång där alla spelade mot alla för att det sedan skulle vara dags att köra igång på riktigt. Bland skrällarna i träningsomgången kan noteras att Uffe tog två segrar! Bland annat kände jag mig själv tvungen att ge honom en seger. Jag ledde med 10-6 men sedan fick Gylfen, efter tre kantbollar, upp ångan och vann med 12-10. Stämningen krävde det och jag visste att det gällde att ligga lite lågt inför den riktiga turneringen. Lången visade, trots den stela ryggen, upp ett backhandspel som varit försvunnet sedan junioråldern. Kia varvade riktigt usla insatser med uppstudsspel av världsklass. När Uffe höll uppe Gylfen koncentrerar sig 1Gylfen koncentrerar sig 1inspirationen var han som vanligt svårstoppad. Efter träningsomgången slutade Lången, Gylf och jag på två segrar vardera. Kia var segstartad. Det hela var rejält spännande inför den riktiga omgången. Men det blev aldrig riktigt spännande. Du kan själv se i matchprotokollet (resultaten från träningsturneringen i kolumnen till vänster) att, som alla förväntat, hade jag svårt att få något motstånd. Dock skall sägas att det var himla fint spel stundtals och alla glimrade till och visade att det där lilla extra fortfarande finns där. Nästa års turnering känns nästan som en helt öppen historia…
Kia vill fiska sig till poängenKia vill fiska sig till poängenMatchprotokolletMatchprotokollet


> lägg till ny kommentar | Tipsa en vän

Lången (inte verifierad)

Hej vänner. Vill bara påminna om att undertecknad vann båda turneringarna, då Quistbergh hade det dåliga omdömet att använda icke ITTF-godkänt matrial ;) Skämt och sido, så var det mycket riktigt en trevlig kväll. Eftersom det hinner rinna en del vatten under broarna mellan gångerna finns det mycket att bli uppdaterad kring. Det hindrar inte att vi unnar oss att vara lite nostalgiska och prata gamla minnen. Trevligt det också !! Ha det så länge!

P.S. Qvistis; Hoppas äventyret i sydamerika blir fortsatt givande och intressant

- Lången


Kia (inte verifierad)

Jaha, ja. Man kan bara konstatera att min profil som "vanlig" spelare hållit i sig, dvs. allt annat än stabila resultat! Möjligen då att humöret numera är något mera stabilt... Av diverse avgrundsvrål att döma finns det andra som snarast verkar ha förlorat lugnet med åren. Kul ändå att se hur det jag alltid pläderat för - ett intelligent tänjande på rådande regler och användande av tillgängliga material - sköradar nya framgångar. Särskilt lönar sig så klart ett sådant illmarigt tänkande mot en hoper lätt överviktiga motståndare som inte sett ett buckligt, med nöd och näppe fastlimmat långnabb på sådär 10 år!

Men, och som jag alltid sagt: Salta sillar simmar snabbast. Tack, boys, för en jättetrevlig kväll! Förhoppningsvis är detta inledningen på en återkommande tradition.


Syrak (inte verifierad)

Ha Ha Ha... Qvirre Qvist obesegrad.

Jag har tydliga minnen av en lång snabb fh-serve mot långa nabbar, seg långsam arm stöter halvhögt i mitten, snabb arm drar hårt mot mitten, ingen där.

Tror nästan den fungerar på minibord också.

Jag är lugn inför framtida mästerskap.

Syrak


Mats H (inte verifierad)

Låter som det var en trevlig kväll. Synd bara att Quistis ska fuska som vanligt och spela med otillåtet material (ITTF måste godkänna plattorna Quistis!!!).
Trodde på Uffe men han lirar som vanligt för mkt bh. Kia borde tagit sig till final i detta tunna mansgäng, men troligen var det någon som tog en otillåten time out som gjorde Kia förbannad.. ;)

Hoppas jag kan medverka vid nästa tillfälle!

Mvh Mats Hedin


Gylfen (inte verifierad)

Otroligt bra skrivet, och innehållet stämmer till stora delar. Dock utelämnades vissa avgörande detaljer som t ex att det förekom ett racketbyte, som bara skulle kunna godkännas inom vänkretsen, från skribentens sida till andra matchomgången . Hur som helst - ett stort grattis till en av de största pingiskämparna som avlats fram av Lycksele pingisgymnasium! / UffeAnvändarinloggning

quistbergh.se nyhetsbrev