Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Parque Roble - San Salvadors Kaninburen | quistbergh.se

Parque Roble - San Salvadors Kaninburen

Regnfotboll i Parque RobleRegnfotboll i Parque RobleJag hoppas att det fortfarande spelas spontanfotboll i Kaninburen (bakom Folksam-huset, Stockholm, Södermalm) på söndagar och då och då på tisdagar. Det jag vet är att det spelas spontanfotboll i San Luis. Närmare bestämt i Parque Roble på onsdagar med start klockan 17.30. Det är mestadels diverse löst folk som har anknytning till språkskolan/NGO:n CIS (sök "CIS" i fältet till höger för mer info om vad det är för något). Australiensiskan Maria är den självskrivna capitanan och leder laguppdelningen med järnhand. Det kan komma allt mellan tio till tjugofem personer och om det liras basket - vilket det i princip alltid gör - så spelar vi enbart på ena halvan av hela basketplanen. Fotboll utan regn i Parque RobleFotboll utan regn i Parque RobleFör att det inte ska bli för råddigt delar vi upp i max fya lag och vinnaren står kvar. Men har något lag lirat för många gånger på raken bryter vår capitana resolut och låter rättvisa skipas genom att kalla upp dem som väntat för länge.

Skillanden mellan en lyckad fotbollsonsdag och en misslyckad för oss som gillar att lira litegrann och inte bara prata bygger främst på sju olika parametrar...

1. Att det inte är för många på varje lag.

2. Att ungtupparna som älskar att dribbla och sula på allt vad de har hålls kort.

3. Att åtminstone två av de sex lampor som finns runt basketplanen fungerar. Då finns det en sportslig att kunna se bollen i mörkret.

4. Att det inte precis har ösregnat i flera timmar. Då är cementen så våt att det är svårt att trixa loss.

5. Att motståndarlaget godkänner ett mål när det faktiskt blir ett. I riktigt pinsamma fall måste man göra åtminstonde fyra mål för att slutligen få något giltigt.

6. Att det inte mjölkas så in i bomben. Den oskrivna regeln är när bollen går ut på kortsidan så är det laget som har målet på den sidan kortlinjen som har fördelen av bollen - oavsett vem som har ut den. Detta kan leda till fantastiska tjongare för att förstöra spelet.

och viktigast av allt...

7. Att det inte regnar.

Men då lirar vi givetvis ändå. I alla fall de riktigt tappra.


> lägg till ny kommentar | Tipsa en vän


Användarinloggning

quistbergh.se nyhetsbrev