Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 quistbergh.se | Hittar peppet i deppet

The answer you entered to the math problem is incorrect.

Bakom kulisserna på Sverige VS. Paraguay

Karin och Marcus helpeppKarin och Marcus helpeppFotbolls VM är ju över för den här gången. Men innan vi drar igång nedräkningen till Sydafrika gäller det ju att ta vara på de sköna ögonblicken. Helt klart är att Ljungbergs mål mot Paraguay fick halva Montebello att lyfta. Och i Berlin verkade det ju om möjligt skaka ännu mer i samband med segern. Jag fick en sådan go efterhandsrapport från min vän Marcus (alias El Glenno) - han och Karin (alias Mästertipperskan) var på plats - att jag kände att det här borde ju fler läsa och minnas. Så, här kommer Marcus beskrivning:

Uppvärmning 1Uppvärmning 1Det var helläckert inför matchen. Fullt av blågult i stan i flera dagar innan avspark. Det var konstant fest på ett torg i stan hela veckan. Vi var där en havtimme på onsdagen, tog en öl, lyssnade på Zlatanlåten, spanade in spontanfotboll och förundrades över detta minisverige som bubblade av glädje. Nästan lycka faktiskt, för vädret var toppen, ölen billig och stämningen inför matchen förväntansfull.På onsdagskvällen spelade Tyskland mot Polen och det stora VM-festområdet vid Brandenburger Tor där det fanns öltält och massor av gigantiska TV-skärmar stängdes av på kvällen av polis. Dom sa att det var mer än 300.000 pers på området och att det räckte. Vi kom inte in utan fick kolla på en bar istället. Det var kul. Jävlar vad mycket flaggor tyskarna hade på sina bilar, inte just efter den matchen utan så där hela tiden.


På torsdagen åkte vi ut mot Olympiastadion på eftermiddagen för att från en park tåga med fansen mot arenan. Vi kom precis när de gick därifrån. Alla affärer runt omkring var tömda på öl. Det är tydligen pant på alla typer av ölflaskor i Tyskland så gamla och unga drog in rejält med kulor där dom gick med vidöppna ögon och plockade i området.
Uppvärmning 2Uppvärmning 2

Jag skulle ha en öl med mig tänkte jag och fick leta ordentligt innan jag hittade pilsner. Vid arenan kom vi på att Karin inte hade leg med sig. Vi hade ju hört att det skulle kollas leg på alla för att inte svartabörshandel skulle kunna förekomma. Men efter lite nervositet såg vi att det var bullshit och vi kom in. Det var helt otroligt. Som världens största jävla hemmamatch. Var var motståndarfansen Det var paraspotting som sport, typ: "Jag såg en paraguayan där borta vid korvståndet, och så två till, kolla, där, jo där. Nä nu försvann dom. Men jag lovar, dom hade rött och vitt på sig!"

Uppvärmning 3Uppvärmning 3
Arenan var toppen. Trots att vi satt ganska högt upp på långsidan tio meter in från hörnstolpen så såg vi suveränt. Och stämningen var grymmare än grym. Vädret varmt och mysigt. Vi hade flaggor i ansiktet och nationalsången ekade. Sedan var det high life i inledningen med Kims skott och lite andra chanser men i andra halvlek kom nervositeten. Hela stadion darrade liksom. Det blev färre sånger och mer mummel. Vid målet kom förlösningen och ett vrål som gav gåshud och lyfte taket. Killen som var framför oss vände sig om och kramades vilt. Jag skrek och grät. Efteråt var det mer lättnad än glädje. Vi pustade ut, tog en öl, åkte hem och sov. Det var grejt. Och det blev tyvärr den enda vinstmatchen.Sällan har 1-0 kännts skönareSällan har 1-0 kännts skönare


> läs mer | lägg till ny kommentar | Tipsa en vän

Besvara

Spam-skydd: Lös talet ovan och skriv in resultatet, till exempel "2" för talet "1+1".
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Images can be added to this post.
Mer information om formateringsmöjligheter

Användarinloggning

quistbergh.se nyhetsbrev