Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/unicode.inc on line 291 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/unicode.inc on line 291 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/unicode.inc on line 291 TV-arkivet | quistbergh.se

TV-arkivet

För att kunna se inslagen behöver du en video-plugin som stödjer MPEG-4 formatet. Kanske har du redan det i din dator men om du inte har det rekommenderas QuickTime.


Under hösten 2010 jobbade jag, tillsammans med många andra, med två program om Walther Sommerlaths nazistiska förflutna för TV4:s granskande samhällsmagasin Kalla fakta. Reportagen fick stort genomslag både nationellt och internationellt. Här kan du se del två, ta del av researchen och läsa mer om tillkomsten av programmen.


> läs mer

Under hösten 2010 jobbade jag, tillsammans med många andra, med två program om Walther Sommerlaths nazistiska förflutna för TV4:s granskande samhällsmagasin Kalla fakta. Reportagen fick stort genomslag både nationellt och internationellt. Här kan du se del ett, ta del av researchen och läsa mer om tillkomsten av programmen.

Se "Sanningen om Sommerlath - del 1" i TV4Play klicka här.

Läs om hur vi gjorde granskningen, klicka här.

Läs om och studera själv några av de nyckeldokument som ingår i granskningen, klicka här.

Lista över alla de som gjorde granskningen möjlig, klicka här.

Faktatext: Vad innebar ariseringen? Klicka här för att läsa.

Faktatext: Nazisten Walther Sommerlath - klicka här för att läsa.


> läs mer

Under april 2010 jobbade jag, tillsammans med flera andra, med ett reportage för TV4:s Kalla Fakta. Det handlar om sanning, lögn och gränsdragningar. Aftonbladets chefredaktör förklarar hur långt in i den kungliga sängkammaren journalistiken ska gå. Och Svensk Damtidnings chefredaktör förklarar varför allt i tidningen inte är sant. Dessutom berättas historien om hur en lunch förvandlas från skandal till bagatell – i kunglig inramning.

Reportaget sändes i Kalla Faktas säsongsavslutning den 9 maj 2010 och du kan se reportaget i TV4 Play genom att klicka här.


> läs mer

Under våren 2009 jobbade jag, tillsammans med många andra, med en TV-serie om hemlöshet. Det blev totalt tio program som sänds onsdagar 22.30 i SVT2 med start den 14 oktober 2009. Du kan också se programmen i URPlay. Klicka "Samhälle" och sedan "Hemlös" och välj önskat avsnitt.


> läs mer

Stieg Larsson är en av sveriges mest folkkära författare. Idag har han sålt 6 miljoner böcker och försäljningen av Millennium-trilogin bara ökar - både i Sverige och utomlands. Men Stieg Larsson fick själv aldrig uppleva succén, han dog plötsligt i en hjärtinfarkt hösten 2004. Nu pågår en bitter och uppslitande arvskonflikt om både pengar och rättigheterna till den hittills opublicerade fjärde boken i Millenniumserien.

Se reportaget på YouTube, klicka här.


> läs mer

I kvällens Mediemagasinet tittar vi närmare på journalisternas egna klubbar. Mm har kartlagt ett 50-tal av dessa klubbar som i sin tur har tusentals journalister som medlemmar. De allra flesta av dessa klubbar är stängda och har stränga krav på vem som får bli medlem. Vi har bland annat besökt Riksdagsjournalisternas förening och Flygjournalisternas Klubb. Sveriges Radio:s Björn Häger, före detta politisk reporter på Ekot och före detta medlem i Riksdagsjournalisternas förening, tycker att klubben är ett tecken på en korrupt kultur. Dessutom förklarar han hur granskningen av politikerna egentligen går till.


> läs mer

Journalistkåren har gett sig själv ett stort och viktigt uppdrag. I Journalistförbundets handlingsprogram står det att att ägarna, utgivarna och de enskilda journalisterna har ett ansvar för demokratin. Hur bra är vi på att ta det ansvaret? När det gäller EU till exempel är det inte alltid som vi lyckas göra frågorna så angelägna som de faktiskt är. De flesta svenskar röstar ju inte ens i EU-valen. Och då kan man ju undra för vem EU-journalistiken är till för: Medborgarna eller en redan invigd maktelit?


> läs mer

Britney & Co

Hur kommer det sig att alla helt plötsligt älskar Britney Spears? Beror det bara på att hon är en duktig artist eller är det en smart musikindustri som styr din smak? Ramp var med när Britney kom till Stockholm för att lansera sin film Crossroads. Vi har också följt ett skivbolags arbete med ett ungt tjejband som väntas bli morgondagens stjärnor.

Typ: Del tre av åtta i UR:s programserie: Ramp om medier.

Sammanhang: Sändes i SVT, hösten 2002.

Längd: Cirka 28 minuter.


> läs mer

Klassresan

Vi lever i ett apartheidsamhälle. Ramp följer med Janne Josefsson på en resa tillbaka till Fittja där de boende fortfarande är arga på honom och den bild han gav av deras förort. Det blir ett hett möte.

Typ: Del fem av åtta i UR:s programserie Ramp om medier.

Sammanhang: Sändes i SVT, hösten 2002.

Längd: Cirka 28 minuter.

Mer info: www.ur.se/ramp/medier


> läs mer

Makt media mäktigast

Fia Sandlund har med aktionsgruppen Unfucked Pussy protesterat mot Fröken Sverigegalan och på så sätt lyckats få både artiklar och löpsedlar. Finns det sätt att nå ut i mediebruset om man har något viktigt man vill säga och inte är med i en dokusåpa eller så? Vi följer Fia i hennes kampanj för att få en offentlig plats uppkallad efter sin utvecklingsstörde lillebror.  

Typ: Del åtta av åtta i UR:s programserie Ramp om Medier.

Sammanhang: Sändes i SVT hösten 2002.


> läs mer


Användarinloggning

quistbergh.se nyhetsbrev