Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Textarkivet | quistbergh.se

Textarkivet

Här hittar du olika reportage, artiklar och krönikor. De senast publicerade
ligger först. Är du ute efter en speciell artikel eller vill veta mer om ett
visst ämne, testa sökfunktionen.


Vandra på Gran Canaria

Sol, pool och bergsvandring. På Gran Canaria finns ett nätverk av tusenåriga vandringsleder och nu hittar allt fler till lugnet i bergen. Följ med på en vandring bland agave, mandelträd och storslagna vyer.


> läs mer | Tipsa en vän

Vad händer egentligen med våra pensionspengar? Accent bestämmer sig för att ta reda på det. Följ med på en granskning i fem akter där vi synar etiken, alkoholjättarna, miljarderna och vårt eget ansvar.


> läs mer | 1 bilaga | Tipsa en vän

Den svenska vapenmoralen

Vet du vad svensk neutralitetspolitik innebär? Inte? Jo, det är att sälja vapen till bägge sidorna i en konflikt.

Text: Fredrik Quistbergh


> läs mer | Tipsa en vän

De hemliga knepen

Om ISP säger nej till export finns det flera alternativa vägar för vapenföretagen att ta. Inte bara smuggling. Här är sju av de hemliga knepen för att kringgå regelverket.

Text: Fredrik Quistbergh


> läs mer | Tipsa en vän

Vapenexport - så funkar det

I Sverige är det förbjudet att tillverka och sälja vapen till andra länder. Men det finns undantag. De som kan tänja på lagen är Inspektionen för Strategiska Produkter (ISP). Och det gör ISP ofta.

Text: Fredrik Quistbergh


> läs mer | Tipsa en vän

Folkliga protester vid indisk vapenmässa

I mitten av februari gick en av världens största flygvapenmässor av stapeln i Bangalore, Indien. Samtidigt arrangerades en nedrustningskonferens i protest mot vapenindustrins stormöte. Världshorisont var på plats.

Text: Fredrik Quistbergh


> läs mer | Tipsa en vän

I mitten av februari gick en av världens största flygvapenmässor av stapeln i Bangalore, Indien. Samtidigt arrangerades en nedrustningskonferens i protest mot vapenindustrins stormöte. Pax var på plats vid bägge evenemangen. Det här är en berättelse om skilda världar, stridsflygplan, råttor och hur en kanin kan mäta sig med arabiska fullblodshästar.

Text: Fredrik Quistbergh


> läs mer | Tipsa en vän

Gripen tävlar om avgörande flygorder

Just nu pågår Aero India, världens största flygvapenmässa i Bangalore, Indien. Här trängs Saab med 528 utställare från 25 olika länder. Ett trettiotal personer från Saab är här med ett stort uppdrag: Att sälja Gripen till Indien. Samtidigt pågår stora demonstrationer utanför.

Text: Fredrik Quistbergh


> läs mer | Tipsa en vän

Cyklonens glömda offer

Den andra maj förra året drabbade cyklonen Nargis Burma. Den blev en av de största katastroferna i modern historia. Enligt FN dog 138 000 människor direkt och 800 000 blev hemlösa. Situationen förvärrades dessutom genom att militärjuntan försvårade alla försök till hjälparbete.

Trots detta kompakta elände finns det gott om exempel på människor och inhemska organisationer som utmanar juntan. En av dem, den folkkära artisten Zarganar, dömdes nyligen till 59 års fängelse för att ha organiserat insamlingsarbete för människor i det utsatta deltaområdet.

Militärjuntan har, trots spridda internationella protester, lyckats med sin taktik att enbart samarbeta på villkor de själva bestämmer och aktivt tysta ned tragedin. Men de lyckas inte lägga munkavle på alla. Arbetaren var på plats månaderna efter Nargis och mötte några av katastrofens bortglömda offer.

Text: Fredrik Quistbergh


> läs mer | Tipsa en vän

Barnaögon som glittrar. Barnansikten som ler. Kan det vara ett svenskt biståndsmål? DN Söndag följde organisationen Clowner utan Gränser till Burma.

Text: Fredrik Quistbergh


> läs mer | Tipsa en vän


Användarinloggning

quistbergh.se nyhetsbrev