Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/60/125060/quistbergh.se/public_html/includes/file.inc on line 645 Bokarkivet | quistbergh.se

Bokarkivet

En hjälpande hand är en dokumentär serieroman om vapenexportlandet Sverige. Trots att det är förbjudet att tillverka och sälja vapen till andra länder är Sverige en av världens största vapenexportörer. Hur är det möjligt?

I boken får du följa Zven Johansson som bluffar sig fram i krigsindustrin. Från idé till massförstörelsevapen. Från Karlskoga till Bangalore. Det är en resa som förklarar hur den globala vapenmarknaden fungerar.

Serietecknarna Fabian Göranson och Lars Krantz har tillsammans med journalisten Fredrik Quistbergh besökt internationella vapenmässor, vapenfabriker, tillsynsmyndigheter och organisationer. Resultatet är en omsorgsfullt hopkokad historia om svensk dubbelmoral.


> läs mer | Tipsa en vän

Motstånd

Motstånd: Omslaget för första utgåvanMotstånd: Omslaget för första utgåvan

Motstånd är boken om och för människor som vill förändra. Jennie Dielemans är frilansjournalist och har bland annat arbetat på Dagens Nyheter, Sveriges Television (Elbyl) och TV4 (Diskus). Jennie har träffat människorna som förändrar. Joel och Nico räddade en skog, Abbas och Assi gick från ockupanter till festivalgeneraler och Jonas fick bussbolaget på fall. I Motstånd berättar Gudrun och Mats om hur det är att ha en "terrorist" till son, Anna varför hon slåss mot nynazister och Therese om hur det känns att bli kallad strippa när man ska prata kommunalpolitik. Dessutom flyktinggömmarna, Reclaim the City och Amazonkvinnorna i Umeå.

Fredrik Quistbergh är frilansjournalist och har tidigare arbetat som reporter på bland annat Ekot, tidningen ETC och Sveriges Television. Fredrik har skrivit handboksdelen i Motstånd. Där får du lära dig effektiva kampanjmetoder, proffslobbyisternas favoritknep och givetvis aktivisternas bästa tips. Vidare: Hur skaffar du pengar? Hur handskas du med journalister? Vilka rättigheter har du vid olika aktioner?


> läs mer | 2 bilagor | Tipsa en vän

Välkommen till Dramafabriken

Välkommen till Dramafabriken: Omslaget för första utgåvanVälkommen till Dramafabriken: Omslaget för första utgåvan

Det sägs ofta att mediernas uppdrag är att granska makten. Men det finns en makt i samhället som slipper den granskningen: medierna själva.
Välkommen till Dramafabriken innehåller några av de vassaste granskningarna av nyhetsindustrin som publicerats i Sverige. För dig som någon gång undrat hur medierna fungerar bakom de välputsade kulisserna är boken en guldgruva. På samma sätt som vi är vana att se fifflande kommunalpolitiker kläs av och hängas ut, avslöjas här SVT-journalisterna som konstruerar påhittade avslöjanden, ekonomijournalisterna som ljuger med statistik, morgontidningarna som sprider smygrasism och kriminaljournalisterna som offrar sanningen för att få sensationer till löpsedlarna.
Välkommen till Dramafabriken vänder sig till alla som misstänker att medierna inte berättar hela sanningen.

Dan Josefsson är redaktör för boken och står också för lejonparten av alla reportage och artiklar. Övriga reportage är skrivna av Ira Mallik och Fredrik Quistbergh.
Dessutom medverkar Arne Ruth, Maria-Pia Boëthius, Tomas Lappalainen, Christian Catomeris, Björn Elmbrandt och Tor Wennerberg.


> läs mer | Tipsa en vän

Goda Nyheter 2001

Ett sätt att lyfta fram den goda journalistiken. Det är tanken bakom antologin Goda Nyheter, som ges i samarbete mellan Journalisten, tidskriften Media i Fokus och bokförlaget Atlas. Goda Nyheter innehåller 35 av de bästa och viktigaste artiklarna och reportagen från 2001. Per Andersson, redaktör för Media i fokus är huvudredaktör för boken, och står tillsammans med en redaktionskommitté bestående av Svenska Dagbladets förre chefredaktör Mats Svegfors, Aftonbladets krönikör/debattredaktör Belinda Olsson och Journalistens chefredaktör Martin Jönsson för urvalet av texter. Kommittén har granskat de nomineringar som kommit in från Journalistens läsare och även tagit fram egna förslag.

Förebilden för antologin är utländska antologier som The Guardian Year och mer fackinriktade årsböcker som fotbollsantologin My Favourite Year och musikantologin Da Capo.


> läs mer | Tipsa en vän


Användarinloggning

quistbergh.se nyhetsbrev